Paste cu somon – rețetă simplă

Paste cu somon

Mai jos voi descrie cum pregătim noi paste cu somon 

Ingrediente 

  • Aproximativ 300g de somon crud 
  • 500g de paste (fusilli) 
  • 500 ml smântână pentru gătit
  • 30g unt slab (65%)
  • Sare și piper după gust
  • 2 căței de usturoi 
  • 50 ml vin alb sau rose
  • Mozzarella pentru pizza 50g + 50g
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • puțin oregano
  • Zeamă de lămâie după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor 

Mod de preparare paste cu somon 

Punem apa la fiert cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachetul de paste. 
Fierbem pe flacăra mică până dă în clocot. 

Între timp, asezonăm somonul cu sare, piper și oregano, adăugăm 1 lingură de ulei în tigaie și apoi punem peștele la prăjit, pe foc mic. Avem grijă să îl așezăm prima dată cu pielea în jos. 

Noi folosim o tigaie antiaderentă, căreia îi punem și capacul. 


Prăjim peștele până când se rumeneşte frumos pe ambele părți (timp aproximativ: 10-15 min pe partea cu piele, 5 minute pe cealaltă parte – timpul de preparare depinde de grosimea peștelui). 

Separat, punem o tigaie la încins pe foc mic și adăugăm 1 lingură de ulei și untul. 

Când s-a topit untul, adăugăm usturoiul curățat și zdrobit; se poate toca și mărunt. 
Îl călim timp de 1 minut, nu mai mult; poate deveni amar. 

Adăugăm vinul la temperatura camerei și lăsăm să scadă. 
Punem smântâna și mozzarella rasă, asezonăm cu sare și piper și omogenizăm.

Când apa clocotește, adăugăm pastele. Noi le fierbem până când au textura care ne place. Le strecuram, apoi turnăm sosul peste ele și amestecăm. 


Stropim somonul cu lămâie, îl rupem în bucățele și apoi îl punem în farfurie peste paste. 

Decorăm cu puțină mozarella rasă și pătrunjel. 

Sugestie de prezentare paste cu somon 


Ne-am inspirat de aici.

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram:

Translate »